bsi-anab_col_orn_logo_bsi.jpg ISO 9001:2008 logo_nacionalna_federacija.jpg Национална Федерација на Агенции за привремени вработувања


И   Т   Н   О   !
 

СЕ БАРА КОМЕРЦИЈАЛИСТ ЗА РАБОТА

ВО ЕКСПОЗИТУРА ВО ОХРИД 

УСЛОВИ: 

-ЖИТЕЛ НА ОХРИД ИЛИ СТРУГА 

-ОДЛИЧНО ПОЗНАВАЊЕ НА WORD И EXCEL

-ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА И СОПСТВЕНО ВОЗИЛО

Информации на тел. 070 204 395 
 
Можност за :
 
Заради Ваше директно евидентирање во нашата база на невработени Ве молиме не испраќајте CV туку пополнете го on-line зачленувањето.
 
АПВ ПАРТНЕР активно учествува

на саемите за вработување организирани од Агенцијата за вработување на Република Македонија 

saem11.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

saem22.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

saem33.jpg

 

 
Започна проектот „Одбиј работа на црно“
 Агенција за привремени вработувања „Партнер“ трета година по ред,  во соработка со Министерство за труд и социјална политика, Министерство за образование и наука, Агенција за вработување на Р.М. и Заедницaта на единици на локална самоуправа на Р.М. го спроведуваат Проектот „Одбиј работа на црно“.
Проектот започна на 26.09.2014 година со трибина во салата за состаноци на Општина Битола, на која на присутните педагози, психолози, директори од средните училишта, како и професори по претприемништво и дел од класни раководители им беа презентирани можностите за вклучување на пазарот на трудот на учениците од четврта година и трета завршна во средните училишта преку  запознавање со основните права од работн однос.

 tribinabt.jpg
 tribinabt.jpg2.jpg
 
АВРМ и „Партнер“ потпишаа Меморандум за соработка
 slika.png
 
Агенцијата за вработување на Република Македонија и Агенцијата за привремени вработувања „Партнер“ денеска потпишаа Меморандум за соработка со кој ги регулираат меѓусебните односи, размената на информации, а на невработените лица на кои ќе им биде понудена работа преку оваа приватна агенција ќе овозможи да им бидат загарантирани истите права како и кога таа ќе им биде понудена од АВРМ.

    -  Со овој меморандум ги утврдуваме конечните правила на игра меѓу АВРМ и приватната агенција „Партнер“, а во натамошниот период и со другите агенции кои ќе покажат желба да соработуваат со АВРМ да ги користат нашите информации, а воедно да ни даваат и повратни информации колку од невработените одговориле на повикот, колку дошле на разговор, колку добиле работа, колку воопшто не се појавиле на разговор. Во иднина ќе имаме поинтензивна соработка со приватните агенции бидејќи има работни места и сакаме на секој што е заинтересиран да му го истрасираме патот за да си најде соодветно вработувње, истакна при потпишувањето на меморандумот директорот на АВРМ Влатко Поповски.

Поканата од приватните агенции, додаде, е покана и од Агенцијата за вработување на Република Македонија, бидејќи заеднички работиме на пазарот на трудот во обезбедување на поголем број работни места, можности за вработување.

    -  Тие некаде се од краткотраен аспект, некаде од долготраен. Во секој случај можеме некому да му понудиме работа, првично да биде привремено ангажиран, да се докаже, а подоцна да биде ангажиран трајно во таа компанија каде што ќе биде изнајмен од страна на агенциите, истакна Попоски.

Директорот на агенцијата „Партнер“ Раде Ненадиќ истакна оти на ваков начин се дава еден посеризен статус на агенциите за вработување, а на сите невработени лица кои се заинтересирани и активно бараат работа им се овозможува тоа како прва можност да го направат преку агенциите за привремени вработувања.

    - Во сите земји, особено во членките на ЕУ, агенциите за привремени вработувања се користат како отскочна штица за влез на пазарот на трудот, младите преку краткотрајни повремени работни ангажирања да се запознаат со пазарот на трудот, да се стекнат со одредени работни навики и да дојдат до одреден приход. Со АВРМ заеднички делуваме со единствена цел – намалување на бројот на невработени и пред се намалување на бројот на невработени млади лица до 29 години, истакна тој.

Во моментов во Република Македонија 98.502 лица активно бараат работа односно се водат како активни невработени лица, а 115.407 како други невработени лица, кои се изјасниле дека не бараат работа. Најмногу слободни работни места има за заварувачи, бравари, лимари, стаклари, монтери на гипс картони, возачи, ракувачи на градежни машини, општи градежни работници.    

 
С О О П Ш Т Е Н И Е

Нова Експозитура на АПВ Партнер - Кавадарци

Плоштад Маршал Тито бр.6

Работно време од 08:00 до 16:00

тел.043/447-919,  070/340-375

 
.
posteri1.jpg
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
posteri2.jpg 
 
Креирање работни места
Image 

Привремените вработувања - новина кај нас , одамна воспоставена пракса низ светот.

Обезбедувањето привремени работници е решение за кадровските проблеми во компаниите  кое со тек на време се покажало како многу успешна пракса во практично сите земји во Европа и низ светот.

 

Успешноста на Агенциите за привремена работа, е резултат на можноста за обезбедување на флексибилност и за компаниите - клиенти и за кандидатите - потенцијалните привремени работници, без да се доведе во прашање квалитетот на работната сила.

Привремената работа ги разликува следниве релации:

* Агенцијата за привремена работа
* Клиентот- компанијата , која има работно место на кое треба да се ангажира привремен работник
* Привремениот работник  

 

Анкета

Услугите на Партнер:
 

Посетеност

Посетители денеска:: 17
Посетители месецов: 664
Вкупно посетители: 148246

Fatal error: Class 'JTEXT' not found in /home/partner/public_html/components/com_joomlastats/count.classes.php on line 867