bsi-anab_col_orn_logo_bsi.jpg ISO 9001:2008 logo_nacionalna_federacija.jpg Национална Федерација на Агенции за привремени вработувања

 
АПВ ПАРТНЕР повторно учествува

на саемите за вработување што ги организира Агенцијата за вработување на Република Македонија.

Од саемот во Кочани :

slikastip_saem.jpg

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Од саемот во Струга :

img_0252.jpg

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Од саемот во Гостивар :

saem_gostivar.jpg

  

 

 

 

 

 

 

 

 

saem _gostivar_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Од саемот во Куманово : 

img_0333.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_0340.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Од завршниот саем во Скопје :  

img_0386.jpg
 
АПВ Партнер четврта година по ред успешно
го спроведува проектот „Одби работа на црно“. Со овој проект се опфатени сите ученици од завршните одделенија од средните училишта во републиката, како и дел од наставниот кадар, професори, педагози и психолози во училиштата.
 img_0250.jpg
 
 
АВРМ и „Партнер“ потпишаа Меморандум за соработка
 slika.png
 
Агенцијата за вработување на Република Македонија и Агенцијата за привремени вработувања „Партнер“ денеска потпишаа Меморандум за соработка со кој ги регулираат меѓусебните односи, размената на информации, а на невработените лица на кои ќе им биде понудена работа преку оваа приватна агенција ќе овозможи да им бидат загарантирани истите права како и кога таа ќе им биде понудена од АВРМ.

    -  Со овој меморандум ги утврдуваме конечните правила на игра меѓу АВРМ и приватната агенција „Партнер“, а во натамошниот период и со другите агенции кои ќе покажат желба да соработуваат со АВРМ да ги користат нашите информации, а воедно да ни даваат и повратни информации колку од невработените одговориле на повикот, колку дошле на разговор, колку добиле работа, колку воопшто не се појавиле на разговор. Во иднина ќе имаме поинтензивна соработка со приватните агенции бидејќи има работни места и сакаме на секој што е заинтересиран да му го истрасираме патот за да си најде соодветно вработувње, истакна при потпишувањето на меморандумот директорот на АВРМ Влатко Поповски.

Поканата од приватните агенции, додаде, е покана и од Агенцијата за вработување на Република Македонија, бидејќи заеднички работиме на пазарот на трудот во обезбедување на поголем број работни места, можности за вработување.

    -  Тие некаде се од краткотраен аспект, некаде од долготраен. Во секој случај можеме некому да му понудиме работа, првично да биде привремено ангажиран, да се докаже, а подоцна да биде ангажиран трајно во таа компанија каде што ќе биде изнајмен од страна на агенциите, истакна Попоски.

Директорот на агенцијата „Партнер“ Раде Ненадиќ истакна оти на ваков начин се дава еден посеризен статус на агенциите за вработување, а на сите невработени лица кои се заинтересирани и активно бараат работа им се овозможува тоа како прва можност да го направат преку агенциите за привремени вработувања.

    - Во сите земји, особено во членките на ЕУ, агенциите за привремени вработувања се користат како отскочна штица за влез на пазарот на трудот, младите преку краткотрајни повремени работни ангажирања да се запознаат со пазарот на трудот, да се стекнат со одредени работни навики и да дојдат до одреден приход. Со АВРМ заеднички делуваме со единствена цел – намалување на бројот на невработени и пред се намалување на бројот на невработени млади лица до 29 години, истакна тој.

Во моментов во Република Македонија 98.502 лица активно бараат работа односно се водат како активни невработени лица, а 115.407 како други невработени лица, кои се изјасниле дека не бараат работа. Најмногу слободни работни места има за заварувачи, бравари, лимари, стаклари, монтери на гипс картони, возачи, ракувачи на градежни машини, општи градежни работници.    

 
.
posteri1.jpg
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
posteri2.jpg 
 
Креирање работни места
Image 

Привремените вработувања - новина кај нас , одамна воспоставена пракса низ светот.

Обезбедувањето привремени работници е решение за кадровските проблеми во компаниите  кое со тек на време се покажало како многу успешна пракса во практично сите земји во Европа и низ светот.

 

Успешноста на Агенциите за привремена работа, е резултат на можноста за обезбедување на флексибилност и за компаниите - клиенти и за кандидатите - потенцијалните привремени работници, без да се доведе во прашање квалитетот на работната сила.

Привремената работа ги разликува следниве релации:

* Агенцијата за привремена работа
* Клиентот- компанијата , која има работно место на кое треба да се ангажира привремен работник
* Привремениот работник  

 

Анкета

Услугите на Партнер:
 

Посетеност

Посетители денеска:: 78
Посетители месецов: 2020
Вкупно посетители: 221885

Fatal error: Class 'JTEXT' not found in /home/partner/public_html/components/com_joomlastats/count.classes.php on line 867