bsi-anab_col_orn_logo_bsi.jpg ISO 9001:2008 logo_nacionalna_federacija.jpg Национална Федерација на Агенции за привремени вработувања
Насловна arrow Euro Ciett
За Euro Ciett Испечати Е-пошта
Агенција Партнер Асоцијативна членка на EURO CIETT


EURO CIETT е европско здружение на Агенциите за привремена работа формирано од     страна на 24 национални здруженија на Агенциите за привремена работа ( од земјите на ЕУ)  како и од 6 најголеми Агенции за привремена работа кои работат во голем број земји во светот (Adecco, Kelly Services, Manpower, Ranstad, USG Peopje, Vedior) .

Членовите на EURO CIETT се занимаваат со ангажирање на привремени работници , регрутирање на нови кандидати, вршење на разни обуки и т.н headhunting - „врбување“ на веќе вработени квалитетни кадри за работа во друга компанија.

Главна задача на EURO CIETT е да ја промовира и унапредува местото и улогата на привремените работници на пазарот на работната сила гледано главно од 3 аспекти:

* интегрирање на т.н маргиналните групи на работници на пазарот на работна сила како: инвалиди, лица кои штотуку завршиле со своето образование, лица без работно искуство, лица кои подолго време биле надвор од пазарот на работна сила и сл.
* креирање на нови работни места
* давање на флексибилност, прилагодливост и сигурност на работниците на пазарот на труд.
 

Анкета

Услугите на Партнер:
 

Посетеност

Посетители денеска:: 78
Посетители месецов: 2020
Вкупно посетители: 221885

Fatal error: Class 'JTEXT' not found in /home/partner/public_html/components/com_joomlastats/count.classes.php on line 867