bsi-anab_col_orn_logo_bsi.jpg ISO 9001:2008 logo_nacionalna_federacija.jpg Национална Федерација на Агенции за привремени вработувања
Насловна arrow Соопштенија
Соопштение : Испечати Е-пошта
27.05.2011.

Одржани трибини на тема : ,, Привремените вработувања нов флексибилен начин на ангажирање на работници,,

 

1gostivar.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Од 17ти до 26ти  Мај оваа година  во просториите на Општините Тетово, Гостивар, Кичево и Струга беа одржани трибини  на тема ,, Привремените вработувања нов флексибилен  начин на ангажирање на работници,,.
Трибините беа организирани од Агенција за привремени вработувања Партнер во соработка со локалната самоуправа на Општина Тетово, Општина Гостивар, Општина Кичево и Општина Струга.

kicevo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sam_0201.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Целта на трибината   беше запознавање на работодавачите со привремените вработувања , како можат да обезбедат работници на брз, едноставен и флексибилен, а сепак легален  начин без административни процедури, поточно запознавање со вкупните услуги што ги нуди Агенцијата  за привремени вработувања Партнер .
 
Соопштение Испечати Е-пошта
6.05.2011.

                                                       
Ве известуваме дека во текот на месец Maj 2011 година , Агенција за привремени вработувања Партнер ќе одржи трибини на тема  

,, ПРИВРЕМЕНИТЕ ВРАБОТУВАЊА НОВ ФЛЕКСИБИЛЕН НАЧИН НА АНГАЖИРАЊЕ НА РАБОТНИЦИ,,


Трибините ќе се одржат во следниве градови :

1.    На 17 Maj  2011 година во Општина Tетово ,  во Големата Сала на Општината со почеток од 12 часот
2.    На 18 Мај 2011 година  во Општина Гостивар ,  во Салата на Советот на Општината со почеток од 11 часот
3.    На 19 Мај 2011 година  во Општина Кичево , во Салата на Совет на Општината (бивша зграда ПЕ – Министерство за транспорт и врски) со почеток од 11:30 часот
4.    На 26 Мај 2011 година  во Општина Струга , во Големата Сала на советот на Општината (кај мостот на поезијата) со почеток од 11:30часотГи покануваме сите заинтересирани работодавачи да присуствуваат на трибините со цел поблиску да се запознаат со условите, начинот на ангажирање на привремени работници.

 

 
Соопштение : Испечати Е-пошта
3.10.2009.

Од 28.09.2010 година стапија во сила ( кој знае кои по ред)  Измени и дополнувања на Законот за работни односи. Како најважни во нив ги издвојуваме Казнените одредби , односно намалувањето ( ? ? ?) на глобите за непијавени работници.

Наместо досегашните 15.000 евра за правно лице глобата сега изнесува 7.000 евра , а наместо досегашните 7.000 за одговорното лице , сега глобата изнесува 4.000 евра. Но , заслужува да се обрне посебно внимание на став 1 од членот 259 кој предвидува дека работодавачот кај кого ќе се затекне непријавен работник е должен на работникот ( на секој поединечно , ако се затекнат повеќе работници ) ,, . . . да му исплати надоместок во висина од три просечни исплатени бруто плати во Р:Македонија , објавена во тековниот месец ,, .

 За Ваша информација  просечна исплатена бруто плата за месец Јули 2010 година изнесува 27.827,00 денари , а кога тој износ го  помножиме  со три изнесува 89.481,00 денари или 1.456 евра.Значи, доколку во Вашата компанија се затекнати 10 непријавени работници станува збор за 14.560 евра ( износ што треба директно да се исплати на непријавените работници ) и уште на овој износ 7.000 евра глоба за правното лице и 4.000 евра глоба за одговорното лице или вкупно 25.560,00 евра.

 Затоа не ризикувајте !

 Пријавете ги Вашите работници или уште подобро ангажирајте не нас!

 Нашите провизии се ,,високи,,  , но глобите се уште повисоки.   

 

 
Соопштение : Испечати Е-пошта
3.10.2009.

Од 13.11.2010 година стапува во сила Законот за измени и дополнувања на Законот за Агенции за привремени вработувања

 
Соопштение : Испечати Е-пошта
3.10.2009.
tribina1.JPG tribina22.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Одржана трибина на тема : ,, Привремените вработувања нов флексибилен начин на ангажирање на работници,,

На ден 15.02.2011 година во Салата за седници на Општина Куманово , ана  16.02.2011 година во Салата за состаноци на Општина Велес  беа  одржани трибини  на тема ,,Привремените вработувања нов флексибилен начин на ангажирање на работници,, . Трибините  беа организирани од страна на Агенцијата за привремени вработувања Партнер во соработка со Општините  Куманово и Велес .

Целта на трибините  беше запознавање на работодавачите што претставуваат привремените вработувања , како можат даобезбедат работници на брз , едноставен и флексибилен начин без административни процедури  ,  поточно запознавање со вкупните услугите штоги нуди Агенцијата  за привремени вработувања Партнер .

 
Соопштение : Испечати Е-пошта
3.10.2009.

tribina21.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tribina222.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tribina23.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Одржана трибина на тема : ,, Привремените вработувања нов флексибилен начинна ангажирање на работници,,

 На ден 22.02.2011 година во Салата за состаноци  на Општина Прилеп , на  ден 23.02.2011 година во Салата за состаноцина Општина Кавадарци и на ден 24.02.2011 година во салата ,, Спомен дом АСНОМ,,во Делчево   беа  одржани трибини  на тема ,,Привремените вработувања нов флексибилен начин на ангажирање на работници,, . Трибините  беа организирани од страна на Агенцијата запривремени вработувања Партнер во соработка со Општините  Прилеп, Кавадраци и Делчево .

 Целта на трибините беше запознавање на работодавачите со привременитевработувања , како можат да обезбедат работници на брз , едноставен ифлексибилен начин без административни процедури  ,  поточно запознавање со вкупните услуги што ги нудиАгенцијата  за привремени вработувањаПартнер .

 
<< Почеток < Претходна 1 2 3 Следна > Крај >>

Резултати 7 - 12 од 18

Анкета

Услугите на Партнер:
 

Посетеност

Посетители денеска:: 78
Посетители месецов: 2020
Вкупно посетители: 221885

Fatal error: Class 'JTEXT' not found in /home/partner/public_html/components/com_joomlastats/count.classes.php on line 867